Aanbod

Talentbegeleiding ’t Vlindertje biedt verschillende vormen van begeleiding en coaching:

Kennismaking en intake

Tijdens een telefonisch intake bespreken we de vragen die er zijn en leg ik uit hoe er bij mij in de praktijk gewerkt wordt. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten.
Uw kind hoeft niet getest te zijn op hb om bij mij in de praktijk terecht te kunnen.

Wanneer u besluit met mij in zee te gaan maken we een afspraak voor een intake in de praktijk. Tijdens de intake nemen we het vooraf ingevulde intake formulier door en bespreken we welke begeleiding u voor uzelf of voor uw kind zoekt. De begeleiding wordt aangepast aan de vraag van de ouders en het kind. De intake duurt maximaal 45 minuten. Vooraf krijgt u een intakeformulier gemaild, samen met de algemene voorwaarden en de privacy policy.

Scholen

Er worden voor scholen verschillende vormen van begeleiding aangeboden:

  • Observatie op school van een individuele leerling en het maken van een plan voor verrijking en verbreding.
  • Ondersteuning van leerkrachten bij het aanbieden van lesstof aan hoogbegaafde leerlingen.
  • Het vormen van een beleidsplan op het gebied van talentontwikkeling.
  • Thema bijeenkomsten over bijvoorbeeld wat hoogbegaafdheid is, executieve vaardigheden of mindset. Een avond op maat is ook mogelijk.

Individuele begeleiding van kinderen

Als je hoogbegaafd bent, denk, voel en doe je soms “anders” dan andere kinderen in je omgeving. Hierdoor kun je je onzeker gaan voelen, of twijfelen aan wat je kan. Samen gaan we onderzoeken wat hoogbegaafd is voor jou, waar je talenten liggen en hoe je jouw talenten en mogelijkheden in kunt zetten. We kijken wat hoogbegaafdheid voor jou is, waar je tegenaan loopt en hoe je talenten kunt gebruiken. Dit doen we door middel van een stukje educatie, spel en oefeningen.

Het aanleren van executieve vaardigheden zoals plannen, organiseren etc. en het werken aan faalangst en perfectionisme kunnen zaken zijn waar we mee aan de slag gaan.

De begeleiding wordt afgestemd op de vragen en wensen van het kind, de ouders en/of leraren op school. De begeleiding kan bij mij in de praktijk plaatsvinden, maar ook eventueel bij u thuis of op school.

ukIQ peutergroep

Deze groep is speciaal voor peuters tussen 2,5 en 4 jaar met een ontwikkelingsvoorsprong. Contact met gelijkgestemden staat centraal. Middels verschillende activiteiten is er ruimte voor ontspanning met peers, maar er wordt ook gewerkt aan individuele doelen. De groep zal minimaal 4 en maximaal 6 kinderen per keer hebben, zodat er ruimte is begeleiding van de groep, maar ook individueel. De ukIQ groepen lopen in een cyclus van 6 weken, waarbij elke 6 weken in- of uitgestroomd kan worden.

Begeleiding voor ouders van (hoog)begaafde kinderen

Op de introductie avond krijgt als ouder meer inzicht in wat hoogbegaafdheid is, welke kansen en valkuilen er zijn en mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Dit is een zeer laagdrempelige avond.

Als u meer behoefte heeft aan verbreding en verdieping en om handvatten te krijgen voor de begeleiding van uw kind, dan wordt daarop ingegaan tijdens een oudercursus van 4 avonden.

Er wordt in de praktijk gewerkt met verschillende methodes:

  • Coachee-spel
  • Kids’ skills en Mission Possible
  • Mindset van Talentenlab
  • Hoogbegaafd? Nou en!

Elk kind krijgt in de praktijk zijn eigen werkboek.