Wie ben ik?

Graag stel ik me aan je voor

Mijn naam is Paula van Bekkum en ik heb 2 kinderen. Tijdens de basisschoolperiode merkten we al snel dat onze kinderen zich in een ander tempo ontwikkelden dan andere kinderen. Gedurende deze periode hebben we veelvuldig gesprekken gehad op school over verbreden, verrijken en versnellen. Helaas waren er toen nog niet zo veel mogelijkheden. Uiteindelijk hebben we bij beide kinderen gekozen om ze te laten versnellen, de ene 1 jaar en de andere 2 jaar. Deze keuzes hebben ook later in hun schooltijd gevolgen gehad, zoals jong naar het voortgezet onderwijs en de universiteit.

Met de kennis die ik nu heb, zou ik meer ingezet hebben op verrijken en verbreden en het aanbieden van vaardigheden die veel hoogbegaafde kinderen niet vanzelf leren.

Zelfstandig talentbegeleider

Ik heb in 2019 de opleiding Zelfstandig Talentbegeleider cum laude afgerond bij Novilo. Tijdens deze opleiding heb ik erg veel handvatten meegekregen over het begeleiden en coachen van (hoog)begaafde kinderen en hun ouders. Mijn praktijkopdracht heb ik gedaan op een basisschool in Rijnsburg, waarbij ik een leerling individueel heb begeleid. Gesprekken met school en ouders vormden ook een onderdeel van mijn opdrachten. Als onderdeel van mijn afstudeerwerkstuk heb ik het talentbeleid van deze school herschreven en verbeterd.

Gecertificeerd KS & MP trainer

Naast de opleiding bij Novilo heb ik een opleiding gevolgd bij BrandNewWay voor het werken met de methodes Kids’ Skills en Mission Possible. Dit zijn hele fijne methodes om met kinderen te werken aan de vaardigheden die ze nog niet, of nog niet zo goed bezitten. Inmiddels ben ik gecertificeerd KS en MP trainer.